duminică, 8 septembrie 2013

Detoxifierea de toamna

Dupa o vacanta binemeritata, cu soare si odihna, iata ca a venit si toamna, cu toata bogatia si frumusetea ei.
Toamna este un anotimp de tranzitie, intre vara si iarna, intre cald si rece; este un anotimp propice efectuarii unei cure de detoxifiere.
Detoxifierea reprezinta procesul de eliminare a toxinelor (exo si endogene) acumulate in organism. In mod normal, acesta dispune de propriile mijloace de detoxifiere; in conditiile vietii actuale, alimentatia dezechilibrata, stressul, poluarea, lipsa de miscare, abuzul de medicamente, toti sunt factori care se cumuleaza si depasesc capacitatile organismului de eliminare a toxinelor, care pot produce tulburari hormonale, metabolice, circulatorii, mergand chiar pana la aparitia unor boli grave.
Rezultatele? Excelente: scapam de kg in plus acumulate in perioada concediului, ne crestem imunitatea nespecifica a organismului si capacitatea lui de lupta cu virusurile si bacteriile, ne imbunatatim digestia si metabolismul, suntem mai rezistenti in fata infectiilor respiratorii, ne simtim mai tineri, mai cu putere, scapam de senzatia de astenie fizica si psihica, tulburari de somn, depresie; si tenul are de castigat, pielea devine mai luminoasa, mai hidratata, mai tanara !

Exista cateva mici „reguli” de urmat pentru ca aceasta cura de detoxifiere sa aiba rezultatele dorite.
In primul rand incercam sa adoptam un stil de viata mai sanatos, si aici ma refer la:

ALIMENTATIE
  • Mancati cat mai multe fructe proaspete, puse la dispozitie cu multa generozitate in aceasta luna: struguri, prune, pere, mere, toate au efecte detoxifiante, diuretic-depurative-elimina apa si toxinele acumulate in exces in tesuturi, imbunatatesc digestia, accelereaza metabolismul; in acelasi timp sunt o sursa naturala excelenta de vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, enzime, zaharuri, aminoacizi, care imbunatatesc tonsul fizic al oragnismului, cresc activitatea mentala, inlatura efectele stressului, cresc imunitatea, previn bolile degenerative, cardio-vasculare si chiar temutul cancer; fructele de padure (macese, mure, afine, catina), o sursa excelenta de antioxidanti, benefice pentru pastrarea frumusetii si tineretii; gutuile care, gratie compozitiei sale, deosebit de bogata in vitamine si minerale (provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, calciu, fosfor, fier, sodiu, potasiu, sulf, cupru), in  zaharuri, acizi organici, pectine, protide, tanin, mucilagii (mai ales in seminte), au efecte de tonifiere si vitaminizare a organismului; castanele, bogate in vitamine si minerale, stiumuleaza pofta de mancare, combat astenia fizica si psihica; se consuma fructele proaspete coapte, fierte, sub forma de piure si in diverse combinatii.
  • Consumati legume din belsug, cat mai putin prelucrate termic-sub forma de salate, colorate (folositi legume de toate culorile), asortate; sau eventual fierte usor la abur: rosii (proaspete sau pasta de tomate sau bulion), spanac, dovleac, conopida, vinete, sfecla rosie, varza alba si rosie, telina, usturoi, ceapa, hrean
  • Nu uitati de marar, patrunjel, rozmarin, menta, busuioc, oregano, ghimbir, sofran cu care „condimentati” mancarurile si salatele, foarte benefice sanatatii
  • Consumati carne de peste (somon, pastrav, hering, macrou, ton, sardina) de 2-3 ori/saptamana, surse valoroase de proteine si acizi grasi omega 3.
  • Consumati grasimi vegetale sanatoase: ulei presat la rece de masline, de samburi de struguri, fructe oleaginoase si seminte: nuci, arahide, seminte de susan, de in, de floarea soarelui si dovleac, consumate crude, fara adaus de sare.
  • Folositi cereale integrale, paine secara sau multicereala, orez brun, paste integrale
  • Incercati sa eliminati din alimentatie grasimea animala, carnea grasa, preparatele prajite, mezelurile, sosurile, rantasurile, alimentele si bauturile din comert; renuntati la alcool – o alternativa in acest anotimp este mustul (adica suc proaspat nefermentat de struguri), un adevarat aliment-medicament care ne detoxifica si ne energizeaza; renuntati la fumat.


HIDRATARE
Beti zilnic cel putin 2 l de apa plata sau ceai din plante, sucuri naturale din fructe si legume, supe si ciorbe de legume.
Este recomandabil ca in timpul curei de detoxifiere sa consumam infuzii si decocturi din plante cu efecte detoxifiante, diuretice, depurative, stimulatoare ale secretiilor biliare: mesteacan, soc, urzica, ienupar, papadie, anghinare, patrunjel, coada-calului, cozi de cirese, etc.
Foarte util este si consumul de ceai verde, ceai alb, oolong, pu-erh, roiboos, care ne hidrateaza, sunt o sursa de antioxidanti, imbunatatesc digestia, stimuleaza procesul de ardere a grasimilor, accelereaza metabolismul , 2-4 cani/zi.
Nu uitati sa consumati alge ( Spirulina, Chlorella, Fucus), care elibereaza organismul de toxinele acumulate, inclusiv metale grele, regleaza metabolismul, sunt o sursa de aminoacizi, minerale, vitamine, fibre, clorofila, cu efect regenerant la nivel celular si protector impotriva radicalilor liberi, ajuta la eliminarea unor kg in plus.
Consumati orz verde (pulbere, suc prospat, extract) -sursa importanta de SOD, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.  
Faceti zilnic miscare, chiar si mersul pe jos sau plimbatul in parc sunt benefice. 
Respectati-va orele de odihna, dormiti 7-8 ore/noapte
Dupa ce am reusit sa ne schimbam putin stilul de viata si sa urmam acesti primi pasi, putem sa urmam o cura de detoxifiere, care poate sa dureze de la 1 zi pana la 7 -10 zile sau chiar mai mult (21-30 zile), in functie de toleranta individuala si cuprinde mai multe optiuni: fie 1-2 zile pe saptamana mancam numai hrana vie, neprelucrata termic si bem ceaiuri medicinale; fie facem o cura de struguri, timp in care consumam exclusiv struguri (pana la 3 kg/zi) sau must 1,5 l pe zi; sau o cura prelungita, perioada in care urmam principiile alimentare enumerate mai sus, bem zilnic ceaiuri cu efecte detoxifiante si consumam suplimente nutritive ce detoxifica, purifica, imbunatatesc digestia, accelereaza metabolismul: spirulina, orz verde, aloe vera

O sedinta de aromoterapie sau reflexoterapie, o baie calda cu arome, sauna si masajul pot contribui la efectele benefice ale curei de detoxifiere.
Si, pentru ca aceasta cura de detoxifiere sa fie completa, rasfatati-va pielea cu creme hidratante, emoliente, regeneratoare, anti-aging ce contin numai ingrediente naturale; va propun pentru toamna o crema din extract de morcov, extract din germeni din grau, ulei de catina si ulei din samburi de strguri, intens hidratanta si regeneranta, ce ne ajuta sa ne mentinem si bronzul pielii.



ATENTIE: Este indicat ca orice cura de detoxifiere sa fie recomandata de un medic apifitoterapeut si sa fie precedata de un consult medical si un set de analize complete.


VA ASTEPT LA CABINET PENTRU O CURA DE DETOXIFIERE CARE INCLUDE:
-SET ANALIZE
-DIAGNOSTIC PRIN BIOREZONANTA
-SCHEME DE ALIMENTATIE PENTRU DETOXIFIERE
-TERAPIE CU PLANTE CU EFECT DETOXIFIANT

-5 SEDINTE MASAJ TERAPEUTIC /DRENAJ LIMFATIC/ REFLEXOTERAPIE




Sursa foto: aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER